Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z pajęczynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 460 g
sól 1/4 łyżeczki
masło 220 g
cukier 300 g
jajko 2
wanilia 2 łyżeczki
białko 2
cytryna 2
kakao
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z pajęczynką

Kroki postępowania

1
Miksujemy masło z cukrem,potem dodajemy jajka i wanilię
Krok 1 - Ciastka z pajęczynką foto
2
Dodajemy mąkę i sól.
Krok 2 - Ciastka z pajęczynką foto
3
Odstawiamy ciasto do lodówki na godzinę.
Krok 3 - Ciastka z pajęczynką foto
4
Potem wałkujemy ciasto do grubości 0,5cm.Wycinamy krążki i pieczemy je w piekarniku przy 175C 10 min.
Krok 4 - Ciastka z pajęczynką foto
5
Tym czasem robimy masę.
Ubijamy białka z sokiem z 2 cytrynek.
Dodajemy cukier puder i mieszamy.
Do 3/4 masy dodajemy kakao.
Krok 5 - Ciastka z pajęczynką foto
6
Robimy pajęczynki :)
Malujemy najpierw masą z kakao.
Krok 6 - Ciastka z pajęczynką foto
7
Później białą masą.
Krok 7 - Ciastka z pajęczynką foto
8
Czekamy aż wystygnie.
Smacznego!!!!
Krok 8 - Ciastka z pajęczynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna771 20.01.2012 17:20
fajne
dwa pokoje z kuchnią 07.01.2012 19:32
jak ten wzorek robić dalej ale rysować linie na przemian w dwie strony wyjdzie kwiat- uczyłam się na kursie z kaw :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak