Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka krakowska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki surowe lub ugotowane w mundurkach 5 sztuk
sól i pieprz do smaku
mleko lub śmietanka 1 szklanka
jajko ugotowane na twardo 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka krakowska

Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt grube plasterki, jajka również pokroić w plasterki lub grubo posiekać. W natłuszczonej formie układać warstwami ziemniaki i jajka, posypując każdą warstwę solą i pieprzem. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Zalać szklanką mleka i zapiekać 30 minut(jeżeli używamy ziemniaków ugotowanych) lub 45-60 minut (jeśli ziemniaki był surowe).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.04.2011 11:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak