Zapiekanka krakowska

Zapiekanka krakowska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki surowe lub ugotowane w mundurkach

    5 sztuk
  • sól i pieprz

    do smaku
  • mleko lub śmietanka

    1 szklanka
  • jaja na twardo

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w niezbyt grube plasterki, jajka również pokroić w plasterki lub grubo posiekać. W natłuszczonej formie układać warstwami ziemniaki i jajka, posypując każdą warstwę solą i pieprzem. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Zalać szklanką mleka i zapiekać 30 minut(jeżeli używamy ziemniaków ugotowanych) lub 45-60 minut (jeśli ziemniaki był surowe).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

01.04.2011 11:49
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat