Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasta francuskie z szynką

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
szynka 8 plasterków
ser 6 plasterków
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasta francuskie z szynką

Kroki postępowania

1
Na rozwałkowane ciasto francuskie musimy wyłożyć plastrki szynki, jeden obok drugiego.
Krok 1 - Ciasta francuskie z szynką foto
2
Następnie tak przygotowane ciastą z szynką zwijamy w rulonik, jak najciaśniej, tak by w środku nie było dziury. Super pasują do piwka jak przyjdą goście i do tego proste w przygotowaniu
Krok 2 - Ciasta francuskie z szynką foto
3
Ciasto zawinięte w rulonik kroimy w plastry, takie krążki troszke grubsze by ciasteczko także było grubsze. Następne wykaldamy porwane kawałeczki sera na każde ciacho.
Krok 3 - Ciasta francuskie z szynką foto
4
Pieczemy w temp 200 stopni C przez około 15 minut, to juz będzie widac że ciastka są gotowe.
Krok 4 - Ciasta francuskie z szynką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 08.05.2013 12:58
znakomity przepis
karolina1869 23.12.2012 12:45
fantastyczny przepis
Elżbieta17 28.08.2012 17:24
super:)
kamyk 30.05.2012 20:36
fajny pomysł
gosia561 29.04.2012 11:24
ciekawe zestawienie
SylwiaMagdaSabin 02.04.2012 19:20
muszę spróbować
Ewelina38 09.03.2012 14:02
super pomysł, bardzo lubię francuskie ciasto więc na pewno będzie mi smakowało :)
Angelika10 22.02.2012 01:13
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak