Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka po-szotlandsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7
cielęcina 300 gr
wieprzowina 300 gr
sól 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2
olej 800 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po-szotlandsku

Kroki postępowania

1
6 jajek gotować nie więcej niż 4-5 min.
Mięso obrać od skóry i tłuszczu, zmielić
Krok 1 - Jajka po-szotlandsku foto
2
Do farszu dodać jedno surowe jajko i dobrze wymieszać.
Krok 2 - Jajka po-szotlandsku foto
3
Dodać sól, pieprz,bazylię i wymieszać.
Krok 3 - Jajka po-szotlandsku foto
4
Podzielić farsz na 6 równych części.
Krok 4 - Jajka po-szotlandsku foto
5
Z każdej części zrobić krążek i owinąć jajko.
Dobrze zamknąć szwy. Mają być niewidoczne.
Krok 5 - Jajka po-szotlandsku foto
6
Smażyć w głębokim oleju,często przewracając,dopóki nie będą brązowe.
Krok 6 - Jajka po-szotlandsku foto
7
Jajka wyciągnąć na ręcznik,żeby odsączyć tłuszcz.
Krok 7 - Jajka po-szotlandsku foto
8
Smacznego!!!!!
Krok 8 - Jajka po-szotlandsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 01.12.2012 18:45
ja je znam jako jajka po szkocku :o) Zrobić tak cienką osłonkę z mięsa mielonego i wręcz idealnie oblepić jajka to jest prawdziwa sztuka
Wiesława1 09.02.2012 17:44
super wyglada i chyba musi być smaczne
suzana 07.01.2012 16:36
rewelacja!!!
Marianna2 07.01.2012 16:34
A smakuje jeszcze lepiej :)
Anna146 07.01.2012 16:21
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak