Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany ser halloumi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Ser halloumi pochodzi z Cypru. Jest charakterystycznie słodkawo-gąbczasto-sprężysty. Ja go uwielbiam. Doskonale nadaje się na przystawkę bądź jako dodatek.

Składniki:

ser halloumi 1 kostka
oliwa 1 łyżka
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany ser halloumi

Do oliwy dodać przeciśnięty czosnek oraz sok z połowy cytryny.
Ser halloumi pokroić na plastry.
Każdy plaster przy użyciu pędzla posmarować marynatą.
Usmażyć na suchej patelni, lub grillu, aż do uzyskania charakterystycznego zbrązowienia dla tego sera.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak