Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażonka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

surowe ziemniaki 600 g
cebula
jaja 2
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Smażonka

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy tak, aby były lekko twardawe. Odcedzamy i wykładamy na talerz aby wyschły i odrobinę przestygły. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Fasolę odcedzamy z zalewy i płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Do podsmażonej cebuli wrzucamy pokrojone w plastry ziemniaki i fasolę. Smażymy jeszcze trochę, od czasu do czasu mieszając, aż ziemniaczki się zarumienią. Pod koniec smażenia wbijamy jaja, doprawiamy solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak