Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety wieprzowe duszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 10 szt
smalec 100 g
cebula 150 g
koncentrat pomidorowy 30 g
papryka czerwona 200 g
ziemniaki 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
papryka do smaku
mąka 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety wieprzowe duszone

Schaby lekko rozbić, posypać solą i trochę mąką, lekko przesmażyć i umieścić w rondlu. Na pozostałym tłuszczu zezłocić pokrojoną cebulę, dodać koncentrat, czosnek roztarty z solą, utłuczony kminek i pomieszać, a po minucie dolać trochę wody i gotować 3 minuty. Polać kotlety, dodać pokrojone papryki i dusić na małym ogniu. W połowie duszenia dodać pokrojone ziemniaki, trochę wody i dusić na podkładce. Gotowe gdy ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.04.2012 21:06
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak