Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa zupa pomarańczowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 60 gram
dymki posiekane 8 szt
marchewka cienko pokrojona 2 szt
łodyga selera naciowego pokroj 2 szt
piersi kurczaka drobno posieka 250 gram
pomarańcze 3 szt
rosół drobiowy 1,2 litra
śmietana kremówka 150 ml
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa zupa pomarańczowa

Na rozgrzane masło dajemy warzywa i smażymy na małym ogniu 8 minut.Pomarańcze obieramy bardzo cienko i blanszujemy skórkę 3 minuty we wrzącej wodzie,następnie z pomarańczy wyciskamy sok dolewamy go do warzyw i dodajemy skórkę pomarańczową i dolewamy rosół.Powoli doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu 50 minut.Zostawiamy do ostygnięcia przelewamy do miksera i miksujemy.Wlewamy do rondla podgrzewamy doprawiamy solą i pieprzem,śmietaną,nie doprowadzamy do wrzenia bo śmietana nam się zważy.Nalewamy zupę do talerzy dekorujemy natką pietruszki i plasterkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak