Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyniowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 1,5 szkl
mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 szkl
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 1 kg
budyń waniliowy 2 szt
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowiec

Margaryną rozpuścić i wystudzić. Jajka i cukier ubić na puch. Powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia na koniec przestudzoną margarynę. Budyń ugotować na litrze mleka, dodając pół szklanki cukru. Pół ciasta włożyć do natłuszczonej blachy, podpiec. Następnie wyłożyć pokrojone drobno jabłka na to wylać gorący budyń i na górę resztę ciasta. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 08.01.2012 10:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak