Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz transylwański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
cebula 200 g
smalec 70 g
mąka 30 g
śmietana 1 szkl.
ząbki czosnku 2 szt
kminek 1 łyżeczka
papryka 1 łyżeczka
sól do smaku
kapusta biała 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz transylwański

Posiekaną cebulę podsmażyć na smalcu, dodać mięso pokrojone na dość dużą kostkę, zarumienić i dolać pół szklanki wody. Dusić niecałą godzinę z dodatkiem czosnku, kminku, papryki i soli. Dołożyć posiekaną kapustę, dolewają wody przykryć produkty i mieszając dusić na małym gazie. Nie rozgotować kapusty. Gdy będzie miękka dolać mąkę rozmieszaną z połową śmietany i gotować 5 minut. Podawać polana pozostałą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.04.2012 12:50
Fajny gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak