Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina rzeźnicka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 800 g
boczek 150 g
smalec 50 g
cebula 150 g
koncentrat pomidorowy 30 g
ząbki czosnku 3 szt
korniszony 150 g
wino białe 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina rzeźnicka

Paski boczku podsmażyć na rozgrzanym smalcu, dodać posiekaną cebulę, zezłocić, dodać koncentrat i roztarty w soli czosnek. Gotować ok. 5 minut i dodać wąskie paski mięsa, udusić pod pokrywką. Gdy będzie miękkie dodać obrane i pokrojone w paski korniszony, wino i dusić pare minut. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 21.04.2012 12:49
Dobre.
Marzena34 30.03.2012 19:04
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak