Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaile

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
żółty ser 20 dag
pieczarki 45 dag
masło 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka 1,5 łyżki
jajko 1 szt
czosnek 1 kostka
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: De volaile

Filety umyć, osuszyć, rozbić, posypać czosnkiem. Pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju i podzielić na 2 części. Ser pokroić w kostkę. Mięso oprószyć solą i pieprzem oraz przyprawą do kurczaka. Na środek każdego filetu ułożyć pieczarki, ser oraz trochę masła, zwinąć w roladki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć nakłuwając lekko widelcem lub szpikulcem. Resztę grzybów zagotować, wlać śmietanę rozrobioną z mąką. Mieszać, aż zgęstnieje. Sosem polać gotowe roladki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.12.2013 23:48
lubię takie kotleciki
adelajda 13.11.2013 07:55
dobre mięsko :)
caralajna 03.05.2013 06:46
wspaniały klasyk :)
mic 17.01.2012 20:12
pyszne
mikrusiak 07.01.2012 16:37
hm... ciekawe...;)
Mati13 07.01.2012 14:45
lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak