Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z budyniem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
cukier 1 szkl
jajko 3 szt
margaryna 250 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa 1 szt
jabłka 1 kg
mleko 2,5 szkl
budyń owocowy 2 szt
masło 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z budyniem

1. Ciasto: Zagnieść ciasto, podzielić na 2 nierówne części. Większą część rozwałkować na blaszkę o wym. 25x36cm.
2. Masa: Jabłka pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem. Dodać do nich masło. Gorącym budyniem zalać jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Piec 55 min. Zimne posypać pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.11.2012 20:42
przepyszny :)
anemon 23.07.2012 08:28
Bardzo ładnie się prezentuje Twoje ciasto, a że z jabłkami, to wiadomo, że smaczne.
1j1o1l1a1 07.01.2012 14:46
bardzo dobre
Mati13 07.01.2012 14:44
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak