Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe racuszki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 2 szt
wiórki kokosowe 5 dag
mleko 2 szkl
cukier 2 łyżki
Nadzienie: 1 szt
wiórki kokosowe 10 dag
mleko 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
twaróg 10 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe racuszki

1. Ciasto: Składniki ciasta zmiksować. Odstawić na 15 min. Smażyć cienkie naleśniki.
2. Nadzienie: Mleko zagotować, dodać wiórki, ostudzić. Dodać śmietanę. Dodać cukier waniliowy i rozgnieciony widelcem twaróg. Na naleśniki nakładać porcję farszu, składać w kopertę. Można udekorować dowolną konfiturą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.11.2013 22:28
świetny pomysł :)
pajbek 26.11.2013 13:00
Pyszności tu widzę :-)
Iwusia 13.07.2013 23:47
bardzo smakowite
magdziorka6 01.05.2013 15:42
bardzo apetycznie wyglądają
caralajna 09.01.2012 22:09
fajne o atrakcyjnie wyglądają
Mati13 07.01.2012 14:49
bardzo ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak