Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka francuskie

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
jajko 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1/4 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka francuskie

Ciato francuskie dzielimy na kwadraty, takie 5 na 5 cm. Na środek każdego kwadratu wkładamy kawałek brzoskwini. Brzegi ( kąty) sklejamy w kierunku brzoskwini i przyciskamy np. nożem aby się dobrze ciasto skleiło. Na koniec smarujemy troszke jajkiem. Pieczemy w temp 200 stopni C przez 15 minut. Oczywiście tak postepujemy z każdym kwadratem ciasta. Można robić rozne ksztalty jak widac na zdjeciu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 24.06.2012 21:38
extra
Papryczka 09.04.2012 12:31
smaczne
Tatli 04.03.2012 13:57
pycha
Ada-Gaba 11.02.2012 12:35
uwielbiam przepisy na bazie ciasta francuskiego
1j1o1l1a1 07.01.2012 14:00
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak