Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip kaparowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majonez 2/3 szklanki
kapary 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
musztarda typu dijon 1 łyżka
sos sojowy 1/2 łyżeczki
ostry sos chili 1/2 łyżeczki
sól do smaku
jogurt gęsty 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dip kaparowy

Majonez wymieszaj z jogurtem i sokiem z cytryny. DOdaj musztardę, sos sojowy i sos chili. DOpraw solą i ponownie wymieszaj. Na koniec do sosu dodaj kapary i całość wstaw na kilka godzin do lodówki, aby smaki się dobrze przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 12.01.2011 19:03
Ciekawe ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak