Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stek cielęcy z anchois

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

smalec 80 g
mąka 60 g
anchois 6 fil.
rosół 1/2 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
sól do smaku
cielęcina bez kości 800 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: stek cielęcy z anchois

Cielęcinę oczyścić, przekroić w poprzek włókien w skośne płaty, lekko rozbić tłuczkiem, naciąć brzegi, uformować owalne steki, posypać mąką i solą z jednej strony i zaczynając od białej strony obsmażyć. Steki wyjąć, wsypać pozostałą mąkę, zezłocić, pomieszać z zimnym rosołem i zagotować. Włożyć mięso i dusić pod przykrywką. Przed podaniem dodać roztarte anchois i posolona śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 23.04.2012 20:17
super danie
gusia1000 19.04.2012 13:45
Po prostu łał.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak