Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z nutą trufli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 15 dag
kapusta pekińska pół szt
sól 1 szcz
ziarno sonecznika 3 łyżki
oliwa aromatyzowana 3 truflami

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z nutą trufli

Kapustę pekińską szatkujemy w bardzo cienkie paseczki, oprószamy sola i odstawiamy na 5min by zmiekła i puściła sok. Kapuste kiszoną siekamy nożem na mniejsze kawałki, dodajemy do kapusty pekińskiej. Nasiona słonecznika wsypujemy na sucha patelnie i podrzewamy aż zaczną ładnie pachniec i zrumienią się. Uprażonego słonecznika dodajemy do sałatki. Dodajemy też oliwę aromatyzowana truflami i wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 08.01.2012 11:22
bardzo smaczna - polecam
agata1722
agata1722 07.01.2012 20:46
jedna z moich ulubionych
treonina 07.01.2012 13:11
bardzo ciekawa :-)
Monika111 07.01.2012 12:24
Fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak