Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zraziki cielęce w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 600 g
smalec 60 g
mąka 30 g
sok pomidorowy 1 szkl.
papryka 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zraziki cielęce w sosie pomidorowym

Mięso oczyścić, pokroić w poprzek włókien w 8 ukośnych płatów, lekko rozbić i uformować małe zraziki grubości 4 cm. Przyprawić , posypać mąką i smażyć z obu stron na smalcu. Mięso wyjąć, a na pozostałym tłuszczu zezłocić mąkę, wymieszać z sokiem pomidorowym i zagotować przyprawiając solą i cukrem. Do sosu dodać mięso i dusić pod przykrywką do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 29.04.2012 06:47
mniam
gusia1000 19.04.2012 13:42
Lubię dania z sosami pomidorowymi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak