Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
groszek konserwowy 500 g
cebula 80 g
smalec 60 g
masło 30 g
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
margaryna 40 g
cielęcina bez kości 600 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina z ryżem

Posiekaną cebulę podsmażyć na margarynie, dodać pokrojone w grubą kostkę mięso i obsmażyć, dolać trochę wody i dusić pod przykryciem. Ryz podsmażyć na smalcu, mieszając, zalać posolonym wrzątkiem (300g) i gotować, aż ryz będzie na wpół miękki. Odcedzony groszek dusić pare minut na maśle. Wszystko wymieszać W naczyniu z mięsem i dopiec przykryte w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 22.05.2012 20:56
pyszne
gusia1000 19.04.2012 13:40
Dobre, dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak