Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w wazywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 600 g
marchew 250 g
pietruszka 150 g
kalafior 250 g
oliwa 3 łyżki
masło 50 g
mąka 30 g
pietruszka zielona 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w wazywach

Warzywa pokroić w kostkę, kalafior podzielić na małe różyczki, posolić i dusić na oliwie z dodatkiem wody. Włożyć pokrojone mięso, zalać wodą i dusić pod przykrywką do miękkości. Przygotować jasna zasmażkę z masła i mąki, pomieszać z niewielką ilością zimnej wody i dodać do mięsa. Zagotować i podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 18.04.2012 20:10
dzięki za komentarz
gusia1000 18.04.2012 12:00
Bym zjadła, super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak