Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papprykarz cielecy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
smalec 80 g
cebula 100 g
papryka czerwona 2 szt
koncentrat pomidorowy 30 g
śmietana 1 szkl.
mąka 30 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: papprykarz cielecy

Pokrojoną cebulę zarumienić, posypać papryką, dolać 2 łyżki wody i zagotować. Dodać mięso pokrojone w grubą kostkę, posolić i dusić pod przykryciem na słabym gazie mieszając. W połowie dodać koncentrat i pokrojoną paprykę, dusić do miękkości. Wlać posoloną śmietanę wymieszaną z mąką i chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 05.06.2012 18:08
fajny
gusia1000 18.04.2012 11:59
Pod mój smak.
krokodyl 29.03.2012 20:02
dzięki za komentarze
Marzena34 25.03.2012 14:26
zachęcające do wypróbowania
malaczarna23 12.02.2012 13:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak