Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepą i pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalarepa 2 sztuk
marchewka 1
ziemniaki 6
udko z kurczaka 1
natka pietruszki
śmietana
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepą i pietruszką

Udko z kurczaka zalewamy wodą, dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie, trochę pieprzu i soli i gotujemy. Kiedy mieso robi się miękkie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w talarki. Po 10 minutach dodajemy kalarepę, z której wczesniej zdejmujemy wierzchnią skórkę i kroimy ją w kostkę (takiej wielkości jak ziemniaki). Na sam koniec, kiedy warzywa są miękkie wlewamy śmietanę oraz dodajemy sporo posiekanej natki pietruszki, doprawiamy ponownie do smaku i gotujemy jeszcze 5minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.01.2012 12:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak