Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa smażona w cebuli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa 3 szt
cebula 2
masło roślinne w kubeczku 2 łyżki
woda 50 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa smażona w cebuli

Na patelni podsmażamy kiełbase bez dodatku tłuszczu aby się trochę przypiekła, następnie rozpuszczamy masło i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmażamy, aby cebula się lekko zarumieniła, następnie wlewamy wodę, dodajemy jarzynkę oraz pieprz do smaku i dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Kiełbasę z cebulą podajemy na gorąco z chlebem oraz ketchupem lub musztardą. Dzięki wodzie nie trzeba dawać aż tak dużo tłuszczu a cebula się nie przypali

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 04.09.2013 10:23
fajna kielbaska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak