Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mostek wołowy peklowany z fasolą i kaszą perłową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 600 g
cebula 250 g
papryka do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza jęczmienna 200 perłowa
smalec 120 (gęsi)

Przepis i sposób przygotowania na: mostek wołowy peklowany z fasolą i kaszą perłową

Fasolę wypłukać, namoczyć w \"grubym\" garnku i gotować ok. 30 minut. Na smalcu zarumienić pokrojoną cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso i obsmażyć, podlewając wodą z fasoli. Wymieszać z fasolą, dodać kaszę, przyprawić i piec 4 godz. pod przykryciem na małym ogniu. NIE PRZYPALIĆ. Podawać jako danie jednogarnkowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 28.04.2012 19:59
Uwielbiam wołowinę
krokodyl 18.04.2012 20:11
dzięki za komentarz
gusia1000 18.04.2012 11:58
To musi być na pewno dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak