Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaki po słowacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki 1500 g
słonina 100 g
cebula 100 g
szynka wędzona 100 g
mąka 60 g
ząbki czosnku 3 szt
majeranek 150 g
pietruszka 100 g
sól do smaku
pieprz do smaku
gałka muszkatołowa do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: flaki po słowacku

Flaki zalać wodą, zagotować i po paru minutach wypłukać. Włożyć do garnka z posolonym wrzątkiem i gotować do miękkości ok 4 godzin. Po 3 godz. dodać warzywa. W rondlu stopić pokrojoną słoninę, dodać posiekaną cebulę, przesmażyć, posypać mąką, zarumienić i wymieszać z ostudzonym wywarem. Przyprawić, dodać siekany czosnek. Włożyć pokrojone flaki i wędlinę, zagotować mieszając. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 18.04.2012 20:17
dzięki za komentarz
gusia1000 17.04.2012 00:27
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak