Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
papryka czerwona 1
kukurydza w puszce 5 łyzek
kostka rosołowa 1
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka z warzywami

Do miseczki wkładamy kostkę rosołową, dodajemy 2 łyżki oleju i ją rozcieramy. Następnie tak rozmieszaną kostką smarujemy pierś z kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pierś z kurczaka po obu stronach na rumiany kolor. Paprykę dobrze myjemy pod ciepłą wodą, wydrążamy środek i kroimy ją w cienkie paseczki. Ciepłego kurczaka układamy na talerz, dodajemy pokrojoną paprykę oraz marynowaną kukurydzę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 16.04.2013 08:46
Smaczne danie.
Tatli 11.01.2012 20:25
bardzo ciekawy przepis
agnieszka137 07.01.2012 19:07
ładnie wygląda:)
gottrina 07.01.2012 10:09
super pomysł na pierś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak