Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z startej marchewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 5
cukier 1,75 szklanki
olej roślinny 1 szklanka
mąka pszenna 2,5 szklanki
marchewka starta 2,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
orzechy posiekane 1/3 szklanki
rodzynki 1/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z startej marchewki

Marchewkę zetrzeć na małych oczkach, mąkę wymieszać z szczyptą soli, proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem. Jajka ubić z cukrem, olej oraz startą marchewkę, dodać sparzone wrzątkiem orzechy i rodzynki – wymieszać. Do tej masy dodać mąkę z dodatkami i delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem blachę (ja używam torownicy Ø26 cm). Ciasto piec 60 min w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 05.10.2012 08:38
ciekawie
Maniek2 04.03.2012 08:36
ciekawe
caralajna 27.01.2012 21:56
marchewkowe bardzo mi smakuje
eduszo
eduszo 11.01.2012 09:24
Fajne.
agata1722
agata1722 09.01.2012 10:50
super
iga2 08.01.2012 21:32
pyszna
octo 07.01.2012 00:35
ponoć to ciasto jest pyszne ja nigdy jeszcze go nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak