SZARLOTTTKA CIOTKI

SZARLOTTTKA CIOTKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szkalnki
  • margaryna

    1/2 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • śmietana

    2 łyżki
  • żółtko jaja

  • proszek do pieczenia 2 łżeczki

  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łączymy ze soba wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. wyłożyc je do blachy, podpiec aż zacznie się rumienić 1 kg jabłek zcieramy na grubej tarce i mieszamy z ok ½ szkl cukru. Wyłożyć na ciasto wstawić do piekarnika na ok 20 min w temp ok 170°C w tym czasie ubić piane z ok 5 białek dodając po trochu ok ¾ szkl cukru na koniec dodać ok 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kolorowego kisielu. ubitą pianką obłożyć szarlotkę i zapiec na złoty kolor . temperatury nie zmieniam

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat