Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier 1 szklanka
mąka 3 szklanki
dżem 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak

Żółtka z margaryną i z mąką oraz proszkiem do pieczenia, zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części. Do 1 dodać kakao , włożyć wszystko do lodówki na 2 godziny. Białko ubić z 1 szklanką cukru. Na posmarowaną blachę umieścić jasną część ciasta, nałożyć na to dżem., następnie położyć kolejną warstwę ciasta. Następnie na ciasto przekładamy pianę i kładziemy kolejną część ciasta. Pieczemy ok. 40 minut w temp ok. 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 29.07.2012 20:27
piękny placuszek :)
gosia561 24.07.2012 11:17
świetne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak