Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto stefania

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
margaryna 1 kostka
kasza manna 1 szklanka
cukier waniliowy 1 paczka
kakaow 2 łyżki
herbatniki 6 paczek
Polewa:
margaryna 0,5 kostki
cukier puder 0.5 szklanki
kakao 2-3 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
woda 2-3 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto stefania

Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu wsypywać kaszę manną, cały czas mieszając, gdy zgęstnieje wsypać kakao. . Blachę wyłożyć herbatnikami, wylać na nie gorącą masę. Na wierzchu ułożyć herbatniki.
Polewa: margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia wsypać cukier, kakao, zalać gorącą wodą i mieszać aż polewa zacznie gęstnieć.
Gotową polewą polać polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 10.01.2012 18:37
lubię takie stefcie...
Justyna Jussstiii 08.01.2012 12:12
super mi inaczej wychodzi
dwa pokoje z kuchnią 07.01.2012 08:55
lubię i dawno nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak