Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hericosta

2.0
(0)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jajko 3 sztuki
dżem 4 łyżki
miód 3-4 łyżki
cukier 1 łyżka
śmietana 12% 150 mililitrów
aromat waniliowy 4 krople
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
masło do smażenia
mleko 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Hericosta

Wymieszać wszystkie składniki na mocno gęsta masę. Formować małe placki. Smażyć na małym ogniu.
Najlepiej smakują podane na zimno, choć ja lubię je ciepłe podane z lodami śmietankowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 11.01.2012 18:02
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak