Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salsa z zieloną papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
papryka zielona 1 szt
oliwa 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 10 łyżek
cukier 2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ocet winny 35 ml
bazylia 1 łyżka
pomidory bez skóry 60 puszka
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: salsa z zieloną papryką

Cebule i ząbki czosnku obieramy i drobno siekamy,pomidory osączamy z zalewy paprykę oczyszczamy,myjemy i kroimy razem z pomidorami w kostkę.Oliwę rozgrzewamy i szklimy na niej cebulę dodajemy czosnek i smażymy dwie minuty ciągle mieszając.Następnie dodajemy pomidory,koncentrat pomidorowy i sok pomidorowy z puszki oraz pozostałe składniki.Gotujemy zmniejszamy ogień i gotujemy na bardzo małym ogniu godzinę.Mieszamy aby nam się pomidory nie przypaliły i doprawiamy do smaku solą i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak