Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia podawany w jabłku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 1 duże
koperek do dekoracji
bazylia 2 listki
filety śledziowe 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia podawany w jabłku

Filety śledziowe odsączamy z zalewy i bardzo drobno siekamy. Jabłko kroimy na 5 części – plasterków. Dwa środkowe plasterki odkładamy na bok. Ze środkowego plasterka, który zostawiliśmy wydrążamy gniazdo nasienne. Następnie naprzemiennie układamy jabłko i warstwę śledzia. Dla ładniejszego efektu z listków bazylii robimy listki naszego jabłka. Całość dekorujemy świeżym koperkiem. Na drugim zdjęciu zaprezentowałam inną możliwość podania – przy wykorzystaniu 2 plastrów jabłka, które odrzuciliśmy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.09.2013 10:38
Ale fajnie podane, świetny pomysł
Anna169Hosz 13.06.2012 20:32
Pomysłowe.
Rafał10 13.05.2012 12:56
podany niesamowicie :) Gratuluję pomysłowości
rjustysia 07.04.2012 13:20
podanie jest fantastyczne :)
Iwona56 22.02.2012 15:52
ślicznie podane
smakowita 14.01.2012 19:04
pięknie podany
Agnieszka_B 14.01.2012 17:03
Fantastyczny pomysł podania potrawy:)
dwa pokoje z kuchnią 07.01.2012 08:57
bardzo ładnie
agabi
agabi 07.01.2012 00:46
bardzo ładnie podane:)
Ewa6274879 06.01.2012 22:43
wygląda imponująco!
Karolcia12 06.01.2012 22:11
przepięknie wykonana potrawa
Monika111 06.01.2012 22:06
Łał! :) Fajny pomysł na śledzika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak