Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kijowska z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3-4 szt
tuńczyk 1 puszka
cebula 1 szt
ser żółty 10-15 dag
majonez do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kijowska z tuńczykiem

Jaja ugotować na twardo, oddzielić żółtka od białek. Cebulę posiekać w kosteczkę, doprawić solą i pieprzem. W wysmarowanej majonezem salaterce ukladać warstwami
1. Bialka starte na tarce o dużych oczkach
2.Ser starty na tarce o małych oczkach
3.Cienka warstwa majonezu
4.Połowa tuńczyka
5.Cebula
6.Majonez
7.Reszta tuńczyka
8.Starte na tace żółtko , duże oczka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 28.09.2013 10:38
Smakowita ta sałatka
Maniek2 05.07.2013 21:29
apetyczna sałatka
Angelika10 31.10.2012 01:12
super
dorotka0000025 06.08.2012 16:53
robie podobnie
mela251
mela251 13.01.2012 11:37
pycha
Robert10 10.01.2012 19:23
moje smaki
Kamila/kami007 07.01.2012 00:20
mniam
Karolcia12 06.01.2012 22:14
smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak