Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BULION WIKTORIAŃSKI

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak pokrojony w kostkę 90 dkg
rosół drobiowy 1,2 litra
woda 600 ml
marchew pokrojona w kostkę 1 szt
por pokrojony w plasterki 1 szt
sól
pieprz
brukiew 1 szt
cebula czerwona 1 szt
groch 60 namoczony
kasza 60 gram

Przepis i sposób przygotowania na: BULION WIKTORIAŃSKI

Do rondla wrzucamy groch i kurczaka wlewamy wywar i wodę i doprowadzamy do wrzenia na małym ogniu,podczas gotowania wyciągamy szumowiny łyżką cedzakową.,następnie dosypujemy opłukaną kaszę i solimy,gotujemy na małym ogniu 35 minut.Dodajemy pozostałe składniki i gotujemy dalej na małym ogniu 2 godziny.Ponownie wyciągamy szumowiny i odstawiamy na 24 godziny.Podgrzewamy doprawiamy do smaku i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 19.04.2012 16:27
dobry
Andzia1977
Andzia1977 15.03.2012 19:12
hmm. ciekawy przepis, jestem ciekawa czy dobry ten rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak