Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 1,5 szklanki
mąka krupczatka 1 szklanki
masło 1 szt
jajko 1 szt
Soda oczyszczona Prymat 1/2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy
sól
cukier 3/4 szklanki
orzechy 1/2 szklanki
czekolada 1 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Masło dobrze utrzyj mikserem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Suche składniki wymieszaj dobrze ze sobą w osobnym naczyniu, dodaj do masy i dobrze wymieszaj łyżką. Ciasto należy piec około 15 minut w 200 C nakładając łyżką na blachę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 18.11.2013 12:34
super przepis
Laila2786 17.11.2013 15:46
moje ulubione ciasteczka
jozefinach 17.06.2013 21:18
Uwielbiam takie domowe ciacha.
pestka 17.04.2013 10:37
prosty, oryginalny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak