Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka wołowa peklowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 szt
cebula 70 g
pieprz ziarnisty 5 szt
ziele angielskie 3 szt
sól 30 g
saletra 2,5 g
cukier 6 g
ziele angielskie 6 szt
kolendra 6 szt
rozmaryn do smaku
karkówka 1500 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka wołowa peklowana

Do 3/4 szklanki wody dodać sól, saletrę, cukier, 6 ziaren ziela angielskiego, kolendrę i po szczypcie bazylii i rozmarynu. Zagotować i ostudzić. Mięso włożyć do miski, zalać zalewą i zostawić na kilka dni, przewracając co drugi dzień. Po wyjęciu opłukać, włożyć do wrzątku z włoszczyzną i powoli gotować. Gdy będzie miękkie, mięso wyjąć i ostudzić (będzie się łatwiej kroiło). Przed podaniem podgrzać w wywarze lub podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.04.2012 12:35
Idealna na święta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak