Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po macedońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 szt
anchois 4 szt
mąka 40 g
ser żółty 4 łyżki
jajko 1 szt
oliwa 3 łyżki
cebula 50 g
pomidor 100 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
papryka 1 szt
śledzie 4 (zielone)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po macedońsku

Śledzie odfiletować, skropić sokiem z cytryny i posypać solą czosnkową.Przygotować gęstą masę z mąki, tartego sera, jaja i słodkiej papryki. Obłożyć nią filety i smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Na każdym filet położyć po pasku anchois. Ryby przełożyć w ciepłe miejsce, a na patelni podsmażyć pokrojoną w paski paprykę, pomidory i cienkie plastry cebuli. Ryby obłożyć na półmisku warzywami i podawać z ugotowanymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 04.06.2012 17:43
pyszne
gusia1000 26.03.2012 21:03
Lubię.
Justyna Jussstiii 20.02.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak