Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrele pieczone w folii aluminiowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrele 4 szt
masło 40 g
bułka czerstwa 40 g
mleko 1/2 szkl.
jajko 1 szt
anchois 4 szt
pietruszka 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 szt
sól do smaku
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: makrele pieczone w folii aluminiowej

Sprawione makrele posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 30 minut. Jajko wymieszać z wymoczoną i odciśniętą w mleku bułką, natką, tymiankiem i posiekanymi koreczkami anchois. Nadzieniem napełnić każdą rybę, spiąć i zawinąć w nasmarowaną masłem folię aluminiową. Piec ok. 30 minut w naczyniu żaroodpornym, w temp. 200 st. Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać z ziemniakami posypanymi natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.03.2012 21:03
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak