Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus wanilowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 250 ml
cukier 8 dkg
cukier wanilinowy
Żelatyna wieprzowa Prymat
kremówka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mus wanilowy

Żelatynę zalej łyżką zimnej wody i odstaw na 5 minut. Wlej do rondelka śmietankę i mleko, dodaj cukier, cukier waniliowy lub ziarenka prawdziwej wanilii. Podgrzewaj mieszając aż cukier się rozpuści.Gdy płyn się zagotuje natychmiast zestaw z ognia. Dodaj namoczoną żelatynę, mieszaj, aż się rozpuści. Wlej do kieliszków lub ozdobnych pucharków. Wstaw do lodówki na kilka godzin, by deser stężał.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak