Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dorsz zapiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek wędzony 80 g
oliwa 1 łyżka
ser żółty 4 łyżki
musztarda do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
filet z dorsza 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: dorsz zapiekany

Filety podzielić na 6 porcji i przeciąć każdy poziomo. Musztardą posmarować dolną część i nakryć górną, posolić. Żaroodporne naczynie dokładnie natłuścić, ułożyć ryby posypać startym serem, a na wierzchu ułożyć paski boczku na wzór kratki. Piec do lekkiego zarumienienia w 200 st. Podawać z puree\' z ziemniaków i zielonym groszkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 14.07.2012 21:52
smaczne danie
Marzena34 17.04.2012 20:12
super
gusia1000 26.03.2012 21:01
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak