Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrągi po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
masło 40 g
cebula 100 g
wino białe wytrawne 1/2 szkl.
marchew 70 g
pietruszka 60 g
seler 30 g
cytryna 1/2 szt
pieprz ziarnisty 4 szt
ziele angielskie 4 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pstrągi po wiedeńsku

Cebulę i warzywa pokroić i gotować w ok. 1l wody. Dorzucić sprawione pstrągi,przyprawy, dolać wino i gotować 20 minut na malutkim ogniu. Poczekać chwilę i ostrożnie wyjąć ryby i ułożyć na półmisku, polać roztopionym masłem i przybrać plasterkami cytryny. Podawać z ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.03.2012 21:00
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak