Zupa z dyni z grzankami

Zupa z dyni z grzankami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • gałka muszkatołowa

  • żółtka

    2
  • pieprz

    do smaku
  • gęsta śmietana

    2-3 łyżki
  • bulion

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię obrać i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło i smażyć na niedużym ogniu przez chwilę. następnie dynię zmiksować. do garnka dodać czosnek, gałkę muszkatołową, podbić całość bulionem(nie dużo). Dodać 2 żółtka mieszać aby się nie ścięły i podbić 2-3 łyżkami gęstej śmietany- nie gotować! Podawać z grzankami usmażonymi na maśle.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat