Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica po serbsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 szt
papryka czerwona 8 szt
ser owczy 250 g
boczek 100 g
mleko 2 łyżki
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica po serbsku

Paprykę opiec w piekarniku, obrać i pokroić w cienkie paski. Na patelni stopić tłuszcz z boczku(nie rumienić), dodać papryki i starty ser owczy, przyprawić papryką i solą i dolać wymieszane jajka. Smażyć do lekkiego ścięcia. Podawać z surówką z pomidorów i pieczywem

W oryginalnym przepisie dodaje się miejscowy ser o nazwie kajmak, na który przepis znajdziecie w przepisach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.03.2012 13:14
Dobra.
Kamila/kami007 07.01.2012 00:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak