Przepis i sposób przygotowania na: Penne w sosie czosnkowo - ziołowym
Pieczarki: rozgrzać masło na patelni i wrzucić posiekaną cebulę. Chwilę podsmażać i następnie dodać pokrojone pieczarki, odczekać jakiś czas i dodać sól i pieprz do smaku.
Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki, wrzucić na rozgrzaną patelnie, smażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem.
Sos: zmieszać śmietanę z jogurtem dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, zioła prowansalskie, następnie sól i
pieprz do smaku.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, następnie układamy warstwy: makaron, pieczarki, kawałki kurczaka itd.
Zalewamy sosem czosnkowo - ziołowym i posypujemy żółtym serem.
Zapiekamy 30 min w temp 180 stopni.