Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 30 dag
porzeczki czerwone 30 dag
białko 4 szt
śmietana kremówka 100 ml
cukier puder 0,5 kg
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy z owocami

Białka ubić na pianę. Stopniowo dodawać cukier waniliowy i połowę cukru pudru. Ubijać do momentu aż masa zgęstnieje. Blachę wysmarować masłem. Formować koszyczki i suszyć (nie domykać drzwi piekarnika) ok. 2 godzin w temp. 130 stopni. Jagody zmiksować. Śmietanę ubić z pozostałym cukrem pudrem. Dodać zmiksowane jagody. Do każdego bezowego koszyczka włożyć porcję kremu jagodowego oraz porzeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 09.01.2013 22:32
pyszny deserek
Grazyna0211 14.12.2012 17:52
bardzo smaczne
barbara11561 03.09.2012 09:41
przepyszne:)
maciek7 06.06.2012 21:28
pycha
Mariusz10 03.06.2012 21:39
pyszny deser
Robert10 17.02.2012 12:57
rewelacyjne
joanna77 12.02.2012 21:17
smaczne
anna186 11.02.2012 11:14
pyszne
Ada-Gaba 05.02.2012 10:43
rewelacja
MAR3STA 01.02.2012 09:25
świetne
alaaa 26.01.2012 11:54
to mo?e by? smaczne,,
anja3107 17.01.2012 11:21
super
Dorota59 17.01.2012 09:33
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak