Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI MIĘSNE W CIEŚCIE FRANCUSKIM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
cebula 2 sztuki
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól 1/4 łyżeczki
ciasto francuskie 1 opakowanie
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI MIĘSNE W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Kroki postępowania

1
Na patelni podsmażam cebulkę, a następnie przyprawiam ją Vegetą. Cebulkę łączę z wcześniej ugotowaną i zmieloną wołowiną. Farsz doprawiam pieprzem i solą.
Krok 1 - PIEROŻKI MIĘSNE W CIEŚCIE FRANCUSKIM foto
2
Ciasto francuskie rozwałkowuję i kroję w kwadraty, w których umieszczam ponad łyżeczkę farszu.
Krok 2 - PIEROŻKI MIĘSNE W CIEŚCIE FRANCUSKIM foto
3
Pierożki sklejam tak, aby powstały z nich trójkąty. Następnie umieszczam je w piekarniku nagrzanym do 180C.
Krok 3 - PIEROŻKI MIĘSNE W CIEŚCIE FRANCUSKIM foto
4
Pierożki piekę do momentu, aż uzyskają piękny brązowy kolor.
Krok 4 - PIEROŻKI MIĘSNE W CIEŚCIE FRANCUSKIM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 14.10.2013 15:36
muszę w końcu sama spróbować
fotoviderek 09.09.2013 10:06
Pyszne pierożki:)
caralajna 03.08.2013 08:25
na pewno smaczne
Krystyna32 28.02.2013 16:39
przepyszne
olkaaa 06.01.2013 13:00
faktycznie nie napisałam, że łączę cebulę z mięsem na patelni i przesmażam, ale to dlatego, że był to jeden z moich pierwszych przepisów na ds ;)
IZABELA29 05.01.2013 14:25
fajne ,ja bym przesmażyła mięso razem z cebulka ,nie wiem czy ty tak robisz bo trochę niejasno jest to sprecyzowane w opisie.
ben-ka 05.01.2013 11:08
z mięskiem muszą być smaczne.
Łukasz15 21.11.2012 12:55
Fantastyczne
IKrakowianka 27.10.2012 19:33
jak dla mnie -rewelacja:)
teresa18 30.07.2012 18:56
pyszności
Katarzyna59 27.07.2012 20:22
super
kuklik 27.07.2012 14:04
rewelacja
Pietruszka 08.07.2012 12:12
uwielbiam pierożki i rogaliki z ciasta francuskiego, Twoje wyglądają bardzo smacznie, mniam.
kate.500 23.06.2012 18:09
pycha
Anna152 31.05.2012 06:49
pysznosci
Marta1986 10.03.2012 11:37
pycha
Kas2 06.03.2012 09:55
świetnie, do schrupania
anula250 20.02.2012 08:50
pycha
Jodaj 15.02.2012 07:47
smaczne te pierożki :)
jogobella23 24.01.2012 08:54
super
m1monika 23.01.2012 18:03
pięknie wyglądają
magduś83 19.01.2012 00:58
smakowite
Dorota59 14.01.2012 14:55
apetyczne
RenataZ-et 12.01.2012 20:37
pyszne są takie pierożki
Renia1 10.01.2012 17:48
pieknie wyszly, do barszczu w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak