Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja po bawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 10 szt
kiełbasa 500 g
smalec 50 g
szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku
tłuszcz do formy 20 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: jaja po bawarsku

Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Do środka delikatnie wstawić jaja wybite na talerzyk i krótko zapiec w piecu (bez talerzyka). Po wyjęciu posolić i posypać szczypiorkiem oraz pokrojoną w plastry, usmażoną kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2012 12:35
Tylko takie zrobić na Wielkanoc.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak